Häiriötiedote
Peräseinäjoen alueella muutoksia vedenjakelussa

Symbolikuva, joka kuvaa kaukolämpöä. Vihreällä pohjalla valkoinen mittari

SE pitää lämpimänä

Tarjoamme kaukolämpöä Seinäjoen ja Peräseinäjoen taajamissa.
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Uusiutuva kaukolämpö

Seinäjoen Energian uusiutuva kaukolämpö on tuotettu nimensä mukaisesti uusiutuvilla polttoaineilla ja hukkalämmöllä. Uusiutuva kaukolämpömme tuotetaan Seinäjoen Voimalaitoksella sekä Kapernaumin ja Hanneksenrinteen lämpölaitoksilla ja Peräseinäjoella Koulutien lämpölaitoksella.

Tällä hetkellä kaukolämmön tuotannostamme noin 60 % on tuotettu hukkalämmöllä ja biomassapolttoaineilla. Biomassapolttoaineita ovat esimerkiksi metsätähdehake, puunkuori ja teollisuuden sivuvirtana syntyvä sahanpuru. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on lisätä uusiutuvien polttoaineiden ja hukkalämmön osuutta tuotannossamme niin, että tuottamamme kaukolämpö on vuoteen 2030 mennessä hiilineutraalia. Voit seurata, miten etenemme kohti tavoitetta Paikallisvoima ry:n toteuttamasta päästölaskurista, jonka löydät täältä.

Valitsemalla uusiutuvan kaukolämmön pystyt vaikuttamaan omaan hiilijalanjälkeesi ja olet mukana vaikuttamassa kaukolämmön tuotannon kehitykseen kohti kestävämpiä polttoainevalintoja ja tuotantomuotoja.

Uusiutuvan kaukolämmön energiamaksun löydät hinnastosta. Uusiutuvan kaukolämmön saat kätevästi käyttöösi täyttämällä sivun alareunassa olevan lomakkeen tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Hukkalämpö

Ensimmäinen hukkalämpökohde otettiin käyttöön kesällä 2019. Hukkalämpö kerätään Botnia Freeze Oy:n pakastehallin jäähdytysjärjestelmästä ja syötetään kaukolämpöverkkoon.

Olemme jatkuvasti mukana etsimässä uusia tehokkaita hukkalämpökohteita, joista voimme ottaa muuten hukkaan menevän lämmön talteen Seinäjoen kaukolämpöverkkoon.

 

Lisätietoja

Tomi Pieniniemi, tuotantopäällikkö p. 0207 601 338

Sanna Niinisalo, ympäristöinsinööri p. 0207 601 216

 

Uusiutuva kaukolämpö

Tällä lomakkeella voit päivittää kaukolämpösopimuksesi uusiutuvaan.

  • Uusiutuva kaukolämpösopimus voi alkaa ensimmäisen laskuttamattoman laskutuskauden alusta, ei kesken laskutuskauden.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.