Symbolikuva, joka kuvaa kaukolämpöä. Vihreällä pohjalla valkoinen mittari

SE pitää lämpimänä

Tarjoamme kaukolämpöä Seinäjoen ja Peräseinäjoen taajamissa.
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Vihreä kauko­lämpövesi

Kaukolämpöverkossa virtaava vesi värjätään vihreäksi, jotta mahdolliset putki- ja siirrinlaiterikkoontumiset havaittaisiin helpommin. Väriaineena käytetään pyraniinia, joka on vesiliuoksena ihmisille ja eläimille täysin vaaraton. Kaukolämpövesi on myös pehmennetty ja käsitelty kemiallisesti tukkeumien ja hapen aiheuttaman korroosion välttämiseksi. Vaikka kaukolämpövesi on myrkytöntä, sitä ei tule käyttää talous- tai juomavetenä.

Kaukolämpöverkossa kiertävä vesi voi olla jopa 100 asteista, jonka vuoksi kosketusta veteen tulee välttää. Myös kuuma höyry voi aiheuttaa vaaratilanteita. Talvella sula alue maassa voi kertoa mahdollisista kaukolämpövuotopaikoista.

Vuototilanteet

Jos havaitset maastossa/ympäristössä vihreää kaukolämpövettä tai höyryä, ilmoitathan siitä vikanumeroomme 06 423 1584 tai voit lähettää meille vikailmoituksen.

Jos kiinteistön lämmin käyttövesi on vihreää, kiinteistön lämmönvaihtimen käyttöveden siirrin on rikkoontunut ja kaukolämpövesi pääsee talousveden sekaan. Vihreäksi värjätty kaukolämpövesi paljastaa vuodot aikaisessa vaiheessa, jolloin kaukolämpöveden osuus lämpimän käyttöveden määrässä ei pääse nousemaan huomattavasti.

Jos huomaat talousveden muuttuneen vihreäksi, ota yhteys vikanumeroomme 06 423 1584 tai voit lähettää meille vikailmoituksen.