”Parasta on, kun autan asiakasta ratkaisemaan ongelman”

3.5.2023 | Ajankohtaista | Ajankohtainen,

3.5.2023 Klo: 10:17

Seinäjoen Energian kaukolämpöinsinööri Tatu Luoma nauttii vaihtelevista työpäivistään.

“Työpäiväni Seinäjoen Energialla ovat monipuolisia, ja tuosta vaihtelevuudesta pidänkin. Viihdyn työssäni mainiosti.

Tulin taloon kesätöihin vuonna 2009, olin silloin vielä insinööriopiskelija. Aluksi pääsin tekemään toimistolle kaukolämpöverkon laskentaa, mutta muutaman viikon jälkeen huomasin, että toimistossa istuminen ei ole minua varten ja pyysin päästä ”ojalle hommiin”. Pääsin tekemään kaukolämpöverkon asennustöitä ihan siellä käytännön tasolla, lapion varressa. Se oli kiinnostavaa ja opetti paljon, sillä nyt ymmärrän työssäni paremmin kaikki verkonrakennuksen työvaiheet.

Kahden kesätyövuoden jälkeen aloitin kaukolämpöinsinöörinä. Työnkuvaani kuuluu kaukolämpöverkon rakentamisen organisointi. Se pitää sisällään monenlaista. Lasken urakkatarjouksia, osallistun työmaakokouksiin ja hoidan uusien kaukolämpöasiakkaiden käytännön toimet. Lisäksi toimin kaukolämmön asentamisen turvallisuuskoordinaattorina.

Meillä on myös tarjolla avaimet käteen -palvelu, eli kun asiakas haluaa kaukolämmön, me huolehdimme kaiken siihen liittyvän asennustöineen. Vuosien varrella yhteistyö yhteistyökumppaneiden kanssa on toiminut hyvin ja on saanut huomata, että maakunnassa on osaavia tekijöitä.

 

Kotikäynnit ja uuden oppiminen virkistävät

Uudiskohteiden liittäminen kaukolämpöverkkoon on yleensä aika simppeliä. Haastavampaa ja samalla kiinnostavaa on suunnitella lämmitysjärjestelmän muutos vanhassa kohteessa. Viimeisen parin vuoden aikana moni asiakkaamme on siirtynyt öljystä kaukolämpöön. Tätä suunnitellessa minä menen paikan päälle. Laadin kodinomistajalle tai taloyhtiölle kustannus- ja aikatauluarvion.

On mukavaa, kun pääsen auttamaan ihmisiä lämmitysjärjestelmän vaihtamisessa. Tykkään työstäni, jossa saan olla paljon ihmisten parissa. Kiinnostavaa on myös päästä koko ajan oppimaan uutta talotekniikan alalta. Erilaiset hybridilämmitysjärjestelmät yleistyvät, kun aurinkovoiman suosio kasvaa. Haluan koko ajan lisätä ymmärrystäni tästä alasta.”

 

Energialainen

Kuka?
Tatu Luoma

Mitä?
Kaukolämpöinsinööri Seinäjoen Energialla. Energialainen vuodesta 2009

Koulutus
Energiatekniikan insinööri (Oulun AMK)

Kotoisin
Seinäjoelta

Harrastaa
Vanhojen autojen ja traktoreiden entisöimistä

 

 

Tämä artikkeli on julkaistu Virtaa-lehden numerossa 1/2023. Tutustu lehteen.

Kirjoittanut 3.5.2023
Seinäjoen Energia

Ajankohtaista

28.11.2023 | Ajankohtainen

Suosittu seinäkalenterimme vuodelle 2024 jaetaan pian!

27.11.2023 | Vesi

Seinäjoen Energia Oy korottaa vesihuoltomaksuja 1.1.2024 alkaen

15.11.2023 | Ajankohtainen

Asiakaspalvelun aukioloajat 15.-16.11.2023

Kaikki uutiset