21.11.2024 Klo: 09:35
Ennen paukkupakkasten saapumista on hyvä varmistaa, että kiinteistön vesimittari ja -putket on suojattu jäätymiseltä.
Jäätyessään vesi laajenee, jolloin vesimittari saattaa rikkoutua ja aiheuttaa pahimmillaan vesivahingon. Mittarin suojaaminen jäätymiseltä on kiinteistön omistajan vastuulla, ja rikkoutuneen mittarin vaihtamisesta laskutetaan asiakasta. Ikävien ongelmien välttämiseksi onkin hyvä tehdä ennakoivat toimet jäätymisten välttämiseksi.
Vesimittaritilan lämpötilan tulee olla aina lattianrajassakin vähintään +5 astetta. On hyvä huomioida, että lattianrajassa voi olla kylmempää kuin metrin korkeudessa.
Sulje ilmanvaihtoluukut mittarin läheltä, jos se on korvausilman tarve huomioiden mahdollista. Mittaritilan ovet ja ikkunat on hyvä pitää eristettynä ja suljettuna. Voit eristää mittarin kylmältä myös paksulla peitolla tai matolla.
Jäätynyttä vesimittaria ei saa itse sulattaa. Jos mahdollista, katkaise vesi mittarin etuventtiilistä tai tarvittaessa tilaa tontti-tai katuventtiilin sulku Seinäjoen Energian vesihuollosta. Rikkoutuneen vesimittarin vaihto tulee aina tilata Seinäjoen Energian vesihuollolta.
Veden juoksutus auttaa pitämään putket sulana
Jos putket ovat vaarassa jäätyä, voit pitää ne helpoiten sulana pienellä juoksutuksella tai jättämällä hanan tiputtamaan.
Jos kiinteistön sisällä oleva vesijohto pääsee kaikesta huolimatta jäätymään, tilaa yksityinen LVI-liike tekemään sulatustyö. Älä lämmitä jäätyneitä putkia kuumailmapuhaltimella tai muulla laitteella, joka voi sulattaa vesijohdon tai aiheuttaa vahinkoa kiinteistön laitteille.
Runkovesijohdon jäätyessä yleensä myös naapurusto on ilman vettä. Tällöin jäätymisestä tulee ilmoittaa Seinäjoen Energian vesihuollon vikailmoitusnumeroon.
Yhteystiedot
Veden työtilaukset: puh. 020 7601 223 (klo 8-15)
Veden vikailmoitusnumero: puh. 020 7601 222 (24 h)
Kirjoittanut 21.11.2024
Seinäjoen Energia