Häiriötiedote
Peräseinäjoen alueella muutoksia vedenjakelussa

Vesi on meidän yhteinen asia

22.3.2024 | Ajankohtaista | Vesi,

22.3.2024 Klo: 07:00

Vesi on elämän lähde, ja puhtaan veden saatavuus on osa jokaisen ihmisen hyvinvointia. 22.3.2024 vietetään maailman vesipäivää teemalla Water for Peace – Vesi rauhan vipuvartena.

Seinäjoen Energia varmistaa asiakkailleen vesihuollon palvelut laadukkaasti ja luotettavasti vuoden jokaisena päivänä. Teemme päivittäin töitä, että kaupungin asukkaat saavat käyttöönsä laadukasta talousvettä, joka täyttää tiukimmatkin laatuvaatimukset ja poistamme jätevedestä haitta-aineet tehokkaasti. Bio- ja kiertotalous linkittyvät kiinteästi erityisesti jätevesihuoltoon. Tästä hyvä esimerkki on Seinäjoen jätevedenpuhdistamolla toimiva fosforin talteenottolaitos. Kierrätysfosforia voidaan hyödyntää esimerkiksi lannoitekäytössä.

Vesihuolto ei ole vain teknologiaa ja infrastruktuuria, vaan meistä jokaisella on siinä tärkeä rooli. Käyttämällä vettä säästeliäästi ja harkiten edistämme vastuullista veden käyttöä. Tässä muutamia vinkkejä, kuinka voit omassa arjessasi vaikuttaa:

  1. Käytä vettä viisaasti. Ota lyhyitä suihkuja, äläkä anna vesihanan valua turhaan, kun peset hampaita, tiskaat tai valmistat ruokaa. Pese aina täysiä koneellisia ja käytä tarkoituksenmukaisia pesuohjelmia. Kun on aika uusia kodinkoneita, valitse malli, joka käyttää vettä säästeliäästi.
  2. Huolehdi vesikalusteiden ja -putkien kunnosta. Tarkkaile vesikalusteiden ja -putkien kuntoa ja korjaa vuotavat kohteet.
  3. Noudata viemärietikettiä. Älä laita ruokajätettä, öljyjä, lääkkeitä, kemikaaleja tai muuta sinne kuulumatonta wc-pyttyyn tai viemäriin. Näin vähennät vesistöjen ja jätevedenpuhdistamoiden kuormitusta.
  4. Tee kemikaaliviisaita valintoja. Vältä turhaa kemikaalien käyttöä ja annostele pesuaineita oikea määrä. Valitse tuotteita, joissa on ympäristömerkki ja suosi Suomessa ja EU:ssa valmistettuja tuotteita.

Lisätietoa vesihuollon palveluistamme löydät verkkosivuiltamme osoitteesta https://seinajoenenergia.fi/vesi/

Kirjoittanut 22.3.2024
Seinäjoen Energia

Ajankohtaista

5.3.2024 | Lämpö

Työntekijä kaukolämmön käyttö- ja kunnossapitotehtäviin

8.4.2024 | Ajankohtainen

Pytinkimessujen arvauskilpailun voittaja on ratkennut

4.4.2024 | Ajankohtainen

Vastuullisuus- ja vuosikatsauksemme 2023 on ilmestynyt

26.3.2024 | Ajankohtainen

Asiakaspalvelun aukioloajat pääsiäisenä

Kaikki uutiset