Kuvassa mies jussipaita päällä pellolla ja teksti Seinäjoen energia elämäsi hetkissä

Pörssisähkö

Tällä hetkellä teemme uusia sähkönmyyntisopimuksia ainoastaan Seinäjoen kaupungin alueen asiakkaille.

Pörssisähkösopimuksessa maksat sähköstä aina markkinahinnan. Voit vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen ajoittamalla sähkönkulutustasi vuorokauden edullisimmille tunneille.

 

Pörssisähkösopimus (sis. alv 24%)

Perusmaksu 4,00 €/kk
Spot + 0,40 c/kWh

 

Sähkö hinnoitellaan tunneittain sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen spot-hinnoin. Spot-hinta on sähkön todellinen markkinahinta, joka määräytyy pörssissä sen mukaan, kuinka paljon sähköä on tarjolla suhteessa kulutukseen.

Laskutettava energian tuntihinta saadaan lisäämällä spot-hintaan arvonlisävero 24 % ja Seinäjoen Energian marginaali. Energiamaksu saadaan kertomalla jokaisen tunnin energiankulutus vastaavan tunnin energian hinnalla. Kuukauden kokonaishinta muodostuu kuukauden kaikkien tuntien kustannusten summasta ja perusmaksusta.

Pörssisähkösopimus on voimassa toistaiseksi ja sen irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Vaihto takaisin Pörssisähkösopimukseen onnistuu aikaisintaan 12 kuukauden kuluttua.

Sähköpörssi Nord Pool julkaisee seuraavan vuorokauden tuntihinnat noin klo 15 mennessä. Hinnat löytyvät tästä linkistä. Huomioithan, että taulukossa hinnat ovat Keski-Euroopan ajassa (CET), joka on tunnin jäljessä Suomen aikaa.

Voit ladata puhelimeesi Fingridin Tuntihinta-sovelluksen, josta sähkön hinnan seuraaminen käy helposti.

Pörssisähkö-sopimus on saatavilla käyttöpaikkoihin, joissa sähkönkäyttö mitataan ja rekisteröidään tunneittain. Sähkön mittauksesta vastaa verkonhaltija.

Tästä löydät pörssisähkön sopimusehdot

Tee sopimus