Sähkösopimus

Mikä on sähkönmyyntisopimus?

Sähkönmyyntisopimuksella sovitaan sähköyhtiön kanssa sähkön ostamisesta. Sähkönmyyntisopimuksen voi kilpailuttaa ja valita itselleen sopivimman sähkösopimuksen. Sähkönmyyntisopimuksella sovitaan mm. sähkön hinnasta, tuotantotavasta ja sopimuksen kestosta.

Mikä on sähköverkkosopimus?

Sähköverkkosopimuksella sovitaan sähkön siirtämisestä. Sähköverkkosopimus on voimassa aina oman paikallisen sähköverkkoyhtiön kanssa. Sähkönmyyntiyhtiö tekee sopimuksen sähkön siirrosta asiakkaan puolesta riippumatta siitä missä päin Suomea asiakas asuu. Sähkönsiirtosopimusta ei voi kilpailuttaa.

Mitä eroa on toistaiseksi voimassa olevalla ja määräaikaisella sopimuksella?

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus ei sisällä sitovia määräaikaisuuksia. Sopimuksen mahdollisista hintamuutoksista ilmoitetaan asiakkaalle hyvissä ajoin. Seinäjoen Energian kuluttajasopimukset ovat aina toistaiseksi voimassa olevia luonteeltaan.

 

Määräaikainen sopimus

Määräaikaisessa sopimuksessa hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan eikä markkinahintojen heilahtelut vaikuta sähköm hintaan. Sopimus sitoo molempia osapuolia sopimuskauden aikana. Muuttotilanteessa määräaikainen sopimus ei siirry uuteen osoitteeseen.

 

Miten voin kilpailuttaa sähkösopimukseni?

Sähkön hinta muodostuu useasta osasta. Sähkön myynnin osuuden voit halutessasi kilpailuttaa. Myyjänvaihtoon riittää yhteydenotto uuteen myyjään, joka voi asiakkaan valtuutuksella hoitaa vanhojen sopimuksien irtisanomisen. Valtuutus voidaan tehdä, kun uusi sopimus solmitaan. Halutessaan kuluttaja voi irtisanoa sopimuksen vanhan sähkönmyyjän kanssa itse, mutta suositeltavin ja helpoin tapa on olla yhteydessä uuteen myyjään, joka hoitaa kaiken asiakkaan puolesta.

Miksi henkilötunnus täytyy ilmoittaa sähkösopimukseen?

Seinäjoen Energia pyytää asiakkaalta aina asiakassuhteen perustamisen yhteydessä henkilötunnuksen kahdesta syystä. Asiakkaan yksilöiminen on mahdollista henkilötunnuksella ja koska sähkösopimus on rinnastettavissa luottosopimuksiin, sillä laskutamme asiakasta käytetyn ja mitatun sähkömäärän mukaan jälkikäteen. Henkilötietolain 13 § 2 momentin perusteella henkilötunnusta saa käsitellä luotonantoa vastaavissa tilanteissa, jollaiseksi tietosuojavaltuutettu on nähnyt sähkösopimuksen tekemisen.