Datahub otettiin käyttöön helmikuussa

3.2.2022 | Ajankohtaista | Ajankohtainen, Blogi,

3.2.2022 Klo: 12:58

Helmikuussa 2022 Suomessa otetettiin käyttöön sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä datahub. Datahubiin tallennetaan jatkossa kaikki sähkönkäyttöpaikkoihin liittyvä tieto kuten asiakas-, sopimus- ja kulutustiedot. Järjestelmän käyttöönoton tavoitteena on nopeuttaa tiedonvaihtoa eri osapuolten välillä, kun kaikki tiedot ovat yhteisessä tietovarastossa. Fingrid Datahub Oy:n hallinnoima datahub yhdenmukaistaa tiedonvaihdon ja käytännöt sähkömarkkinoilla.

 

Datahubin vaikutukset Seinäjoen Energian asiakkaisiin

Datahubin käyttöönoton on tarkoitus yhtenäistää ja sujuvoittaa energia-alan yhtiöiden toimintaa keskittämällä sähkönkäyttöpaikkatiedot yhteen paikkaan. Seinäjoen Energian tavoin 100 sähkönmyyjää ja 80 sähköverkkoyhtiötä tulevat käyttämään Datahubin tietoja palvellessaan sähkön käyttäjiä. Sähkösopimuksiin, sähkönkäyttöpaikkaan ja sen kulutukseen liittyvät tiedot ovat jatkossa kaikkien eri toimijoiden saatavilla, mikä näkyy asiakkaillemme entistä nopeampana ja sujuvampana asiakaspalveluna, kun tiedot välittyvät reaaliaikaisesti eri osapuolten välillä. Kaikki Datahubiin varastoitava tieto on ajantasaista ja esimerkiksi myyntiyhtiötä vaihtaessa palvelu on aiempaa nopeampaa.

 

Sähkön käyttöpaikkatunnukset uudistuvat

Järjestelmän käyttöönoton myötä Suomen kaikkien sähkönkäyttöpaikkojen tunnukset muuttuvat 18-numeroisiksi numerosarjoiksi. 21.2.2022 lähtien sähkölaskuilla ja sopimusvahvistuksilla käytetään ainoastaan uutta käyttöpaikkatunnusta.

 

Asiakkaan tietosuoja

Datahubin kehityksessä on erityisesti huomioitu yksityisyyden suoja ja tietoturvallisuus. Järjestelmään tallentuvat henkilötiedot kulkevat tietoturvallisesti niiden osapuolten välillä, jotka ovat tietoon oikeutettuja. Kun tiedot löytyvät yhdestä paikasta, myös niiden jäljitettävyys on helpompaa.

Lisätietoa datahubista löydät täältä ja Fingridin sivustolta.

Kirjoittanut 3.2.2022
Seinäjoen Energia

Ajankohtaista

11.4.2023 | Sähkö

Sähköhyvitykset maksuun huhtikuusta alkaen

3.3.2023 | Ajankohtainen

Osallistu valokuvakilpailuun – Voittajakuvat pääsevät kalenteriin

5.6.2023 | Ajankohtainen

Tutustu kesäkuun 2023 asiakasuutiskirjeeseen

2.6.2023 | Ajankohtainen

SE virtaa kaikkialla – Yhteiskuntavastuuta monella tavalla

1.6.2023 | Ajankohtainen

Vuoden 2023 toinen sponsorointihakukierros on käynnissä

Kaikki uutiset