Seinäjoen Energialle elintärkeät hankinnat

17.9.2020 | Ajankohtaista | Ajankohtainen,

17.9.2020 Klo: 10:41

Seinäjoen Energia on hankkinut 4 kappaletta Zoll AED Plus defibrillaattoreita käyttöönsä. Ne sijoittuvat toimitalon asiakaspalvelupisteeseen, sekä vesiliiketoiminnan, kaukolämmön ja jätevedenpuhdistamon tiloihin. Defibrillaattori on sydäniskuri, joka on tärkeä lisäväline elvytystilanteessa painelu -puhalluselvytyksen tueksi. Laite neuvoo ääniohjein käyttäjää. Sydäniskurilla ei voi vahingoittaa ketään.

Autettavan selviytymisessä nopean tilannearvion tekeminen on tärkeää. Tehokkaalla paineluelvytyksellä voidaan ylläpitää osittain verenkiertoa, mutta sydänpysähdyksen aiheuttaman mahdollisen rytmihäiriön poisto edellyttää sydäniskurin antamaa sähkövirtaa. Aikuisen sydänpysähdyksen taustalla on usein sairausperäinen syy, esim. sepelvaltimotauti. Yleisin verenkierron pysäyttävä rytmihäiriö on kammiovärinä. Defibrillaattori tunnistaa elektrodien läpi kammiovärinän ja pyrkii sähköiskun avulla saamaan sen pois.

Yleinen hätänumero 112. Vinkki! Lataa puhelimeesi 112 Suomi. Se on ilmainen mobiilisovellus hätänumeroon soittamiseen ja hätäpaikannukseen.

Defi.fi-palvelu on tarkoitettu kaikkien käyttöön. Sen avulla löytää sydänpysähdystilanteessa nopeasti lähimmän sydäniskurin. Joskus työpaikalle tai lähikauppaan sijoitettu sydäniskuri on nopeammin paikalla kuin ambulanssi.

Elvytystilanteessa et voi tehdä mitään väärin. Soita 112, aloita elvytys ja käytä sydäniskuria, jos mahdollista. Jos et hallitse elvytystä, hätäkeskuspäivystäjä neuvoo sinua.

Kirjoittanut 17.9.2020
Seinäjoen Energia

Ajankohtaista

15.3.2023 | Sähkö

Sivuillamme lisätietoa sähköhyvityksestä ja muista tukimuodoista

22.3.2023 | Ajankohtainen

Haemme viestinnän asiantuntijaa

20.3.2023 | Vesi

Puhdas vesi on hyvinvointimme perusta

Kaikki uutiset