Seinäjoen Energian ja Seinäjoen Voiman liiketoimintakauppa vahvistaa päästötöntä energiantuotantoa

30.12.2022 | Ajankohtaista | Lämpö,

30.12.2022 Klo: 11:45

Seinäjoen Energian tukkulämmöntuotantolaitosten liiketoimintakauppa Seinäjoen Voima Oy:lle on saatu päätökseen, ja se tulee voimaan 31.12.2022. Seinäjoen Voima on EPV Energian sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö.

Nyt toteutettava liiketoimintakauppa syventää Seinäjoen Energian ja EPV Energian välistä ja 70 vuotta kestänyttä yhteistyötä entisestään. Seinäjoen Energia on EPV Energian toiseksi suurin omistaja. Järjestelyn avulla voidaan hyödyntää entistä laajemmin Seinäjoen Energian ja EPV Energian osaamista. Yhteistyön, kehittämisen ja investointien näkökulmasta liiketoimintakauppa mahdollistaa niin ikään laajemmat kehitysresurssit. Lisäksi järjestely tuo hyötyjä niin päästöttömän energiantuotannon kuin kustannustenkin näkökulmasta.

”Liiketoimintakaupan tavoitteena on tuottaa sähköä ja lämpöä mahdollisimman järkevällä tavalla sekä pienentää taloudellisia riskejä. Tulevaisuudessa sähköä ja kaukolämpöä tuotetaan entistä enemmän yhteistuotantona, ja lämpöä myös varastoidaan. Yhteistuotanto vähentää päästöjä ja polttoainekustannuksia sekä mahdollistaa siirtymän vihreään päästöttömään energiatuotantoon ja kohtuuhintaisen kaukolämmön. Myös polttoainehankintojen keskittäminen yhdelle toimijalle mahdollistaa edullisemmat polttoainekustannukset”, kertoo Seinäjoen Energian toimitusjohtaja Vesa Hätilä.

Liiketoimintakaupassa Seinäjoen Voiman omistukseen siirtyvät Seinäjoen Energian uusi Kapernaumin kaukolämpökattila, Hanneksenrinteen pellettikattilat, Kapernaumin turpeella ja biomassalla toimiva kaukolämpökattila sekä öljykäyttöinen huippukapasiteetti. Liiketoimintakaupassa ei siirry henkilöstöä.

Energiantuotanto päästöttömäksi 2020-luvulla

Seinäjoen Energian strategisena tavoitteena on, että sen energiantuotanto muutetaan päästöttömäksi 2020-luvun aikana. Seinäjoella on tehty monia suuria investointeja tavoitteen saavuttamiseksi.

Syksyllä 2022 alueella otettiin käyttöön uusi kaukolämpöakku sekä sähkökattila. Nämä uudet ratkaisut tuovat joustoa energiajärjestelmään ja tukevat strategiaa päästöttömästä energiantuotannosta. Lisäksi lämmöntuotannon yhdistelmä tukee tulevaisuuden energiajärjestelmän tarpeita, jossa yhdistetään eri teollisuusaloja sekä tuotetaan sähköä ja lämpöä yhteistuotantona.

Lisätietoja:

Vesa Hätilä, toimitusjohtaja, Seinäjoen Energia
Puh. 040 726 8666, etunimi.sukunimi@sen.fi

Riikka Liikanen, viestintäpäällikkö, Seinäjoen Energia
Puh. 040 595 9985, etunimi.sukunimi@sen.fi

Kirjoittanut 30.12.2022
Seinäjoen Energia

Ajankohtaista

1.12.2022 | Ajankohtainen

Tietoa valtion tukitoimista kotitalouksien sähkölaskuihin vuonna 2023

31.1.2023 | Ajankohtainen

Mietityttääkö energiankulutus? Katso vinkit energiansäästöön

25.1.2023 | Ajankohtainen

Meillä on tarjolla kesätöitä kesäksi 2023

19.1.2023 | Ajankohtainen

Seinäjoen Energia mukana Meirän Rekry -tapahtumassa 25.1.2023

Kaikki uutiset